Daikin Airco

Vrijblijvende offerte

Airconditioning

Heeft een vrij lange geschiedenis met heel wat verkeerde vooroordelen die spijtig genoeg bijna nooit gegrond zijn. De dag van vandaag is een airco een laag verbruik toestel met een hoog rendement en een schitterende COP en EER en U hoeft ons nog niet eens te geloven: de technische data zijn overal afleesbaar van de toestellen zelf, alsook op de websites van de producenten.

Sinds de introductie van het nieuwste freon op de markt, de R32, zijn de COP en EER fors gestegen. Aangezien de nodige hoeveelheid freon; die er nodig is om de installatie optimaal te laten werken, aanzienlijk is gedaald (wat op zich een hele prestatie is), heeft het ook een groot voordeel naar de klant toe als er een nodige herstelling zou moeten gebeuren. R32 met 1/3 van de GWP van R410a maakt de R32 een winnaar op alle vlak.

De dag van vandaag is airco niet enkel koelen maar ook verwarmen, ventileren en ontvochtigen. De lucht/lucht term, gebruikt om voor te verwarmen met airco, heeft dezelfde voordelen als koelen en zelfs bij lage temperatuur ( – 15° Celsius ). Omwille van een veel grotere luchtcirculatie dan de standaard radiators dus ook een snelle optimale luchttemperatuur.

Airconditioning bestaat in heel wat vormen

Split: 1 binnenunit en 1 buitenunit met als doel het koelen van één ruimte.

Multi: verschillende binnenunits met één buitenunit met als doel het koelen van meerdere ruimtes.
VRV / VRV-S / (mini)VRF / VRF: zijn complexe installaties met meerdere binnen en/of buitenunits voor grotere projecten om volledige gebouwen te klimatiseren.

Er bestaan verschillende uitvoeringen van binnenunits van bijvoorbeeld wand / vloermodel tot inbouw of onderbouwmodel. Dit kan voor de meeste klanten wat verwarrend zijn dus best even met een ervaren installateur bespreken. Wij bekijken dit graag met U en helpen U om de juiste beslissingen te nemen.

De firma DANCO hvac werkt voornamelijk met betrouwbare merken zoals Daikin en Mitsubishi Electric maar wij zij bereid om andere merken te gebruiken voor bijzondere uitvoeringen.

airco units combinatie

Wenst u een gratis offerte?

Vrijblijvende offerte